خَیراتٌ حِسَانٌ
زنان بهشتی هم نیکو سیرتند، «خَیْراتٌ» هم نیکو صورت. «حِسانٌ»
زنان بهشتی هم نیکو سیرتند، «خَیْراتٌ» هم نیکو صورت. «حِسانٌ»
یکشنبه 97/06/04
موقعیت جغرافیایی منطقه غدیرخم
واقعه غدیر از مهمترین وقایع تاریخ اسلام است که در آن، پیامبر اسلام(ص) هنگام بازگشت از حجة الوداع در ۱۸ ذیالحجه سال دهم قمری در مکانی به نام غدیر خم، امام علی(ع) را ولی و جانشین خود معرفی کرد. حاضران در آن واقعه که بزرگان صحابه نیز در میانشان بودند، با امام علی (ع) بیعت کردند.
این معرفی بنا به دستور الهی در آیه تبلیغ بود. این آیه، کمی قبل از ۱۸ ذی الحجه سال دهم قمری نازل شد که به پیامبر(ص) دستور میداد آنچه خداوند بر او نازل کرده، ابلاغ کند و اگر پیامبر این کار را نکند، رسالتش را انجام نداده است. سپس آیه اکمال نازل شد که میگفت: امروز دین شما را کامل نمودم و نعمت خود را بر شما تمام کردم و دین اسلام را برای شما پسندیدم.
معصومان(ع) به حدیث غدیر استناد کردهاند و شاعران بسیاری ـ از دوران امام علی(ع) تا به امروز ـ درباره آن شعر سرودهاند. از مهمترین آثار درباره این واقعه و حدیث غدیر، کتاب الغدیر فی الکتاب و السنة و الادب از علامه امینی است. پیامبر(ص) و دیگر معصومان این روز را عید خواندهاند و مسلمانان، بهویژه شیعیان این روز را جشن میگیرند.
ادامه »یکشنبه 97/06/04
پس از رحلت پیامبر، هنوز جسد پیامبر اكرم(ص) روی زمین بود و بنی هاشم و گروهی از یاران راستین آن حضرت، مشغول فراهم ساختن مقدمات دفن پیامبر بودند كه ناگهان گروه انصار در چند قدمی خانة پیامبر در زیر سایبانی به نام «سقیفة بنی ساعده» دور هم گرد آمدند تا تكلیف مسلمانان را از نظر خلیفه و جانشین پیامبر معّین كنند. گویی تعیین خلیفه از نظر آنان به مراتب فوریتر از «تجهیز» و تغسیل و دفن پیامبر بود! و پیامبر (ص) نیز خلیفه را تعیین نکرده است!
ادامه »شنبه 96/10/16
دنیای امروز را عصر ارتباطات و رسانه میخوانند؛ عصری که خبر و پیام در کوتاه ترین زمان در اختیار مخاطب قرار میگیرد. جوامع انسانی در هر لحظه در معرض این گونه اطلاع رسانی ها قرار دارند و از این رو برخی معتقدند رسانه ها مهم ترین ابزار سلطه در زمان ما هستند.
جمعه 94/12/21
شهادت حضرت فاطمه, شهادت حضرت زهرا
شهادت حضرت فاطمه (س)
لحظات وداع حضرت فاطمه علیهاالسلام
در اوراق تاریخ
در منابع شیعه و سنی در زمینه شهادت حضرت زهرا علیهاالسلام مطالبی اعم از تاریخی و روایی ذکر شده است که در این مطلب اجمالا به آن میپردازیم.
دوشنبه 94/05/05
در کتاب «زن در ادیان بزرگ جهان» چنین آمده است که:
جایگاه زن؛ از بودا تا اسلام
زن به عنوان نیمه آفرینش همواره در تلاش است تا هم با تعقل و تجربه وهم با نگرش به ادیان و نحلههای فکری، شأن وجودی و حقوقی خویش را باز شناسد. از آنجا که دین، محوریترین عامل شکلگیری عقاید، رفتارها و قوانین در تاریخ حیات بشری است نگاهش به انسان و از آن جمله به زن، بسیار قابل دقت و بررسی است.
صفحات: 1· 2